Magazin21: Medvehagymás pogácsa | |


Magazin21


2020-04-05 21:15:34

Medvehagymás pogácsa

Áprilissal végre beköszöntött a várva várt tavasz és ezzel együtt a medvehagymák is bátran kidugták friss hajtásaikat az ébredező talajból. Bár a nevükhöz híven brummogni ugyan nem tudnak, de remek szolgálatot tudnak tenni az ételek ízének fokozásában, például egy szokványos pogácsa esetében is. Következzen is a receptje! 


Hozzávalók:

Fél kg liszt, 1 csokor medvehagyma, 1 dl tejföl, 2 tojás sárgája, 25 dkg margarin, 3 dkg élesztő, 1 dl tej, 1 csipet só, 1 dkg cukor, 1 tojás a kenésre.

 

Elkészítése: 

Futtassuk fel az élesztőt langyos tejben, a cukrot hozzáadva. A lisztet morzsoljuk el a margarinnal és adjuk hozzá a kovászt és a többi hozzávalót is. Dolgozzuk ki félkemény tésztává, majd pihentessük fél órán keresztül.

Ezalatt a medvehagymát mossuk meg és csepegtessük le. A tésztát nyújtsuk ki, adjuk hozzá a medvehagyma mennyiség felét, majd egy tekercsként tekerjük fel az egész tésztát. Ezt követően lapítsuk el egy nyújtófával. 20 percnyi pihentetés után újból nyújtsuk ki, majd adjuk hozzá a medvehagyma másik felét is. Ugyanígy tekerjük fel most is, majd lapítsuk ki kb. egy ujjnyi vastagságúra, szaggassuk formára pogácsaszaggatóval, majd rácsozzuk be a tetejét és kenjük át a tojással. 

Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük bele őket, majd 10 percnyi pihentetés után 175 fokon süssük fél órán keresztül. 

Jó étvágyat!

 

Szerző, fotó: Králik Márta 




× Note! Be kell jelentkezned hogy hozzászólhass a cikkhez!


Hozzászólások:

Elérhetőségeink

Cím
3100
Salgótarján
Budapesti út 39
Telefon
+36 (32) 745 647

Támogatóink