Magazin21: A Palóc Világtalálkozó nem maradhat el | |


Magazin21


2019-05-13 20:44:55

10 éve még Salgótarjánban zajlott a rockzenei tehetségkutató és ifjúsági szabadtéri fesztivál

Mára már Eger helyszínnel nemzetközi méretűre nőtte ki magát az ÉTER Plusz. Ha nyár, akkor éljenek a fesztiválok! A szezont minden évben a Feszt!Eger nyitja, amelyet közvetlenül egy tehetségkutató fesztivál, az ÉTER Plusz előz meg. Napközben a fiatal feltörekvő tehetségek produkcióit élvezhetik a résztvevők, miközben a Bolyki Pincészet isteni nedűit ízlelegetik, este pedig a Feszt!Eger koncertsorozatával folytatódik a nagyszabású rendezvény. A fellépők ilyenkor nemcsak kiengedhetik a gőzt, hanem értékes kapcsolatokat is kiépíthetnek az ÉTER és a Feszt!Eger csapatával.


Ebben az évben még a korábbiaknál is szorosabban összekapcsolódik a két esemény, hiszen a 2019-es Feszt!Egeren a közönség minden este hallgathat korábbi ÉTER-es fellépőket, akik név szerint Plastic Ocean, AWS, The Anahit, Before The Last és a Fatal Error. Az együttesek az ÉTER Plusz korábbi tehetségkutatóiról győztesként távoztak és egyre nagyobb közönség előtt hódították meg a színpadokat.

Az ÉTER kiemelkedő fontossággal bír, hiszen az évek során túlnőve önmagát - mondhatni - félprofi zenekarok versenyévé vált. Egy ugródeszka a zenekarok számára, ahonnan közvetlenül válhatnak a magyar zeneipar részévé. Utóbbi jeles képviselőiből áll össze a zsűri (és egyben mentori) csapat - csak hogy néhány nevet említsünk: Temesi Berci zsűrielnök, Jeges Zsolt, Andrásik Remo, valamint Kovács Ákos Dadán. A lemezlovas kategóriában pedig Dj Newl, Tomy Montana, Dj Pryce, Dj Franky és Dj Tótpeti értékelik a dj-k produkcióit. Annak ellenére, hogy az ÉTER egy verseny, a szervezők nem titkolt célja, hogy összetartó hazai zenei közösséget építsenek. 

Az ÉTER magyarországi viszonylatban eddig a Szigetre, a VOLT-ra, a Strand fesztiválra, a Balaton Soundra, az A38 hajóra és az Akvárium klubba biztosított koncertlehetőséget a nyerteseknek, idén azonban már nemzetközi keretekben gondolkodtak a szervezők. Ennek eredményeképpen a magyar fesztiválokon túl a legtehetségesebbek a felvidéki MartFeszten és az erdélyi Vibe-on is felléphetnek. Annak érdekében, hogy a győztesek későbbi sajtómegjelenése és image videója is kifogástalan legyen, idén külön nyereményként egy prémium kategóriájú fodrászati szolgáltatás is gazdára talál a Szabó Imre szalonok felajánlásából.

Az idei döntősök listája itt tekinthető meg.
× Note! Be kell jelentkezned hogy hozzászólhass a cikkhez!


Hozzászólások:

Elérhetőségeink

Cím
3100
Salgótarján
Budapesti út 39
Telefon
+36 (32) 745 647

Támogatóink