Magazin21: A Palóc Világtalálkozó nem maradhat el | |


Magazin21


2016-10-11 15:26:27

Lombos Jewelry by Csilla Lombos

Elegancia, kecsesség, minőség és igényesség. Ezekkel a jelzőkkel lehetne illetni a salgótarjáni születésű Lombos Csilla designer ékszereit. Megkérdeztük, hogy miként is alakult ki az ékszerkészítés iránti szenvedélye.

Már gyerekként gyakran készítettem apró díszeket, láncokat, karkötőket. Ahogy minden kislány, én is szerettem gyöngyöt fűzni. A dédmamám megtanított varrni és hímezni, de akkor még nem tudtam, mennyire hasznos lesz a tőle öröklött tudás. A kreativitás mindig része volt az életemnek. Művészeti iskolákat végeztem, rengeteg kézműves technikát kipróbáltam. Pár éve, költözésnél került elő a régi gyöngyösdobozom, ami elindította a fogaskerekeket, elkezdtem ékszereket tervezni, készíteni.

A nyakláncok és a fülbevalók a legnépszerűbbek, akár szettben, karkötővel kiegészítve. De készítettem már menyasszonyi hajdíszt, brosst és gyűrűt is.

Igazából bármit felhasználok, ami inspirál. Ez mindig függ a készülő darab stílusától, a megrendelő igényeitől. Szeretem a jó minőségű, exkluzív alapanyagokat: selymet, csipkét, kristályt, igazgyöngyöt, ásványokat. Mindig nyitott szemmel járok, hátha megfog valami. 

Minden ékszer más, történetük van, ami elkezdődik egy vázlattal, amihez formák, majd színek társulnak. Szeretem az íves, organikus vonalakat, a levél- és virágmotívumokat, az egymásba kapcsolódó apró kis részleteket. Szeretettel készítem őket, szerintem ez látszik is a végeredményen.

A célközönségem azokból a lányokból és nőkből áll, akik a stílusos megjelenés hívei, akik olyan egyedi kiegészítőket szeretnek viselni, melyekkel feldobhatják hétköznapjaikat vagy különlegessé tehetik alkalmi megjelenésüket.

Idén áprilisban lehetőséget kaptam, hogy bemutatkozzak a Battle Of The Beadsmith nemzetközi versenyen, ahol számos ország legkiválóbb alkotóinak munkái mellett az enyém is szerepelhetett. A jövőben is szeretném hasonló kihívások elé állítani magam, tanulni és fejlődni. Tavasszal márkanevet kaptak az ékszerek, elindult Facebook oldalam, amit hamarosan a honlapom is követni fog. Tele vagyok ötletekkel és tervekkel. Egyre többen viselik büszkén az ékszereimet, szerintem ez a legnagyobb siker, amit egy tervező kívánhat.

 

Králik Márti
× Note! Be kell jelentkezned hogy hozzászólhass a cikkhez!


Hozzászólások:

Elérhetőségeink

Cím
3100
Salgótarján
Budapesti út 39
Telefon
+36 (32) 745 647

Támogatóink