Magazin21: A Palóc Világtalálkozó nem maradhat el | |


Magazin21


2016-10-12 14:54:50

Medalion Táncsport Egyesület

Létezik egy olyan álom, amely felé kéz a kézben, táncolva vezet az út, amit óriási öröm, sikerélmény és az önkifejezés is végigkísér. A Medalion TáncSport Egyesületnek ez az eltökélt célja és a mozgatórugója. A két edző, Juhász Amarilla és Kéri Szabolcs ismerteti velünk a részleteket.

 

Egyesületünket 2007-ben neveztük el Szabival, amelynek dallamossága, ritmusa is utal a táncra. Számtalan érem is arról tanúskodik, hogy akkor jó döntést hoztunk a nevet illetően. Célunk a társastánc megismertetése és megszerettetése volt.

Van, aki hobbitáncosként vesz részt a munkában, ám az utóbbi időben előtérbe helyeztük a versenytáncot. A gyerekek, fiatalok különböző kategóriákban érnek el nagyon szép eredményeket. A tánc hatása a rendkívül szembetűnő: a mozgás nem okoz nehézséget, javul a koncentrációs képességük, a mozgáskoordinációjuk, a testtartásuk, udvariasabbak, tisztelik egymást a párok, elfogadóbbak, sikerélményben van részük, magabiztosabbá válnak. Azért, hogy mindenki jól érezze magát az egyesületben, nagyon sok közösségépítő programot szervezünk. 

 

A versenytáncosok az ország legkülönbözőbb városaiban szervezett klubközi versenyeken, területi- és országos bajnokságokon, nemzetközi versenyeken szereztek érmeket, előkelő helyezéseket. Elértük azt, hogy szakmai szempontból már figyelnek ránk. Számtalan fellépésünk van falunapokon, fesztiválokon, városi programokon. Színesítjük az iskolai rendezvényeket, elsősorban ott, ahol tanítványaink tanulnak.

Edzéseink helyszíne a Salgótarján Városi Sportcsarnok, bár kezd kissé szűkössé válni. Régi tervünk között szerepel egy saját terem kialakítása, erről nem is teszünk le. Keressük azokat a támogatókat, akik szívesen támogatnák elképzelésünk megvalósítását. Az egyesület jelenleg elsősorban a tagdíjból működik, illetve a Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata által kiírt sportcélú pályázatára többször nyújtottunk be sikeres pályázatot.

 

Mi, az edzők, Kéri Szabolcs és Juhász Amarilla, tudásunk legjavát adjuk, mert hisszük, hogy a tánc az öröm forrása, az önkifejezés csodálatos eszköze. Sok évvel ezelőtt Szabolccsal együtt táncoltunk az Andóné Hagara Judit által vezetett Főnix táncklubban. A középiskolát követően mindketten Szombathelyen, a Berzsenyi Dániel Főiskolán tanultunk, Szabolcs testnevelés, én biológia- és környezetvédelem szakon szereztem diplomát. Párhuzamosan elvégeztük a Magyar Táncművészeti Főiskola táncpedagógus szakát is. 2000-2006-ig Szombathelyen tanultunk és dolgoztunk. Ezt követően hazaköltöztünk Salgótarjánba, hogy itthon is népszerűsítsük a latin és standard táncokat.Törekszünk arra, hogy minden tekintetben minőségi munkát végezzünk és erre ösztönözzük tanítványainkat is. 

 

Célunk még több gyerekkel, fiatallal megszerettetni a társastáncot. Lehet, hogy nem lesz mindenkiből profi táncos, de hogy kiegyensúlyozottabb, boldogabb lesz, az egészen biztos. Mindent megteszünk, hogy tehetségük révén művészi fokon művelhessék a táncot, mindannyiunk örömére.

 

Szerző: Hajas Ádám

Fotó: Niederland Dávid
× Note! Be kell jelentkezned hogy hozzászólhass a cikkhez!


Hozzászólások:

Elérhetőségeink

Cím
3100
Salgótarján
Budapesti út 39
Telefon
+36 (32) 745 647

Támogatóink